Devochka´s

Senaste inläggen

Av Linda Larsson - 8 november 2012 20:39

Att vara uppfödare är inte alltid bara kul, när det mesta går snett så undrar man mer än en gång vad man gett sig in på.  Det är verkligen en av de mest fantastiska saker som man kan uppleva när man har en kull kattungar hemma som man kan följa under deras uppväxt. Man hinner inte se på tv eller göra något annat som man brukar göra, man har för det mesta näsan i bolådan och följer de små ulltussarna med stor förundran. Men det går inte alltid bara bra och det är inte alltid fantastiskt.


Vi hade verkligen sett fram mot denna kull, vi har väntat så på att Dani skulle bli dräktig och när hon äntligen blev det var vi så lyckliga.


Tyvärr så har vi mist även lilla Luke, han gick aldrig upp i vikt trots att vi stödmatade honom och gjorde allt vi kunde, vi satt honom vid en tiss på Dani så ofta det bara gick och passade på när tjejerna hade ätit så att han skulle få äta ifred. Han gick upp några gram men gick sedan ner dem igen. Till slut orkade han inte mer. Vi talade med veterinär med det finns inte så mycket att göra när dom är så små.


Vi gjorde verkligen allt för dessa små änglar som kom på ett kort besök hos oss, Jess, Sooki och Luke och vi är så ledsna för att dom inte hade möjlighet att stanna ett helt kattliv i vår värld. Man känner sig så otroligt maktlös när naturens krafter jobbar mot ett annat håll än vad man själv gör.


Jag hoppas verkligen att jag bara får skriva om glada och lyckliga stunder framöver och att alla ledsamheter är över för väldig lång tid framöver.

ANNONS
Av Linda Larsson - 3 november 2012 22:26

Tre tjejer och en kille har vi i bolådan. Har varit några tuffa dygn, Dani blev lite stressad efter förlossningen och ville inte släppa på mjölken. Tyvärr är det två små krabater som inte har överlevt. Men vi är otroligt tacksamma för dom fyra som vi har kvar. Nu får småkissarna dia Dani och hon har mjölk och hon tvättar sina bebisar, allt verkar ha gått till sig på ett bättre sätt än vad jag vågat hoppas på.

Min granne, vän och räddande ängel Anna ryckte ut och började stödmata kattungarna, körde tjejerna och alla kattungar och mamma katt till veterinären för att ge de små vätska och för att se om Dani hade mjölk. Anna har lärt Micaela hur man stödmatar och Micaela har gjort ett jätte jobb med att mata de små. Fredrika har sett till att alla gjort toalett och fixat vägning och blandat ny välling. Själv hade jag inte möjlighet att vara ledig från jobbet förra veckan men till veckan är jag hemma för vård av katt.

Vad hade jag gjort utan dig Anna, finns inte nog med ord att säga, för utan dig vet jag inte hur det hade gått.

Och vad hade jag tagit mig till om jag inte hade haft så otroligt fina tjejer som har skött allt med katterna på ett otroligt bra sätt.

ANNONS
Av Linda Larsson - 31 oktober 2012 19:32

Mer information kommer sen!

Av Linda Larsson - 30 oktober 2012 21:49

Idag har Dani varit på hugget och attackerat allt i sin väg. Vi tror att detta betyder att det gör ont och att kattungarna vill ut!

Av Linda Larsson - 29 oktober 2012 21:29

Idag är det dag 61 och fröken Dani mår gott har full koll på vad katter och hund sysslar med. Kattungemat står på menyn och det är mumsigt gott.

Av Linda Larsson - 28 oktober 2012 20:49

Idag har vi vägt Dani P och hon har gått upp ca 1,6 kg. Igår fick hon också flytta in till Micaela eftersom hon vaktar sin mage, och Dani är inte rädd för någon eller något! På fredagskvällen tryckte hon upp Gudrun i ett hörn och skällde ut henne totalt. Ville och Devochka är inte heller vatten värd, det är bara Kallott som hon gärna stryker sig mot. Så vi tog bolådan och ställde in den till Micaela, där kan Dani ha lugn och ro de sista dagarna av dräktigheten. Hon är ute som vanligt i huset när vi är hemma men på natten och när vi inte är hemma känns det tryggare att ha henne instängd.Har tagit lite bilder så man kan se hennes mage när hon sitter och jag kan tycka att hon är jämt tjock så vi får se om det blir ett jämt antal kattungar som kommer ut.


Av Linda Larsson - 27 oktober 2012 20:20

Har idag lyssnat på en föreläsning med namnet kattsex med veterinär och föreläsare Marie-Louise Almbjelke. Föreläsningens innehåll var kattens fortplantning, parning och dräktighet, förlossning och förlossningshjälp. En väldigt bra föreläsning som gav mycket, Marie-Louise använde sig av papper, penna och blädderblock och genom att visa saker praktiskt. Min spontana tanke är att en sådan föreläsning skulle alla gå innan man skaffar sin första kull   


Arrangörer till dagens föreläsning var Skogkattslingan, Sundsvalls kattklubb och Agria.


Här visar Marie-Louise hur man slungar en kattunge, därav den lite suddiga bilden   

Av Linda Larsson - 26 oktober 2012 20:23


Dit det bär dit bär det. Dani är verkligen rund om magen, tanken på att det kan vara många små kattbäbisar där inne har slagit oss. Idag är det dag 58. Visst är det en del päls, men det är mycket mage också :)Presentation


Välkommen till Devochka´s blogg.
Tanken med bloggen är att den skall handla om den Sibiriska katten som jag har förmånen att få dela mitt hem med. Under tidens gång kommer säkert andra intressen att smyga sig in här och även min familj kan jag tänka mig.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Devochka´s med Blogkeen
Följ Devochka´s med Bloglovin'

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se